Bivaxlasyr från Färgbygge.

Bivaxlaserade väggar i morgonsol

Med bivaxlasyr får man väldigt vackra skimrande ytor. Färgbygges Operavitt (som bottenskikt) är högpigmenterad och mycket vit för att kunna lysa igenom bivaxlasyrens transparenta skikt. 

Önskar man en jämn opak yta kan man använda Färgbygges vägg- och takfärg. Dessa kan man bryta till önskad nyans. (Se nedan)

Fördelen med dessa är det vita består av en kaseinprodukt  och man slipper använda titandioxisvitt (som man gör i äggoljetemperan och som vid framställningen är energikrävande och inte bra för vår miljö).

Alltså: Om folk vill ha "nästan vita" väggar och tak brukar jag rekommendera Färgbygges färger; Om man vill ha en mörkare ton eller en slitstark yta (stolar och bord, dörrlister, m.m.) tycker jag att man bör använda äggoljetemperan.

Man kan även förena de två och göra en kaseintempera.

FÄRGBYGGES FÄRGER

Färgbygges färger är lätta att använda, ansvarsfulla och vackra.

·    1.   Består huvudsakligen av mineraler, förnyelsebara råvaror och vatten.

·    2.   Ingen tillsats av konserveringsmedlen isothiazolinoner.

·    3.    Ingen tillsatts av ftalater.

·    4.   Förutom mineralerna är färgen helt nedbrytbar av naturen.

·    5.   Kan blandas till önskade nyanser enligt Färgbygge färgkarta eller vanliga färgsystem.

·    6. Ger stark och matt färgyta med varm och behaglig lyster.

·    7. Är diffusionsöppna och stänger inte in fukt.

·    8.   Har antistatiska egenskaper.

·    9.   Är testade med goda resultat av oberoende laboratorier

 

·       FÄRGBYGGE VÄGG- OCH TAKFÄRG - ger en stark och matt färgyta som reflekterar ljus på ett behagligt sätt. För bästa resultat grunda med Färgbygge Grundfärg.

·       FÄRGBYGGE GRUNDFÄRG - framtagen för att ge ett stabilt, täckande underlag innan slutmålning med Färgbygge Väggfärg och Färgbygge Takfärg.

·       HARTSGRUND - allsidig naturprodukt för obehandlade ytor inomhus. Hartsgrunden binder upp porösa material, bromsar gulning av trä och motverkar kvistgenomblödning. Perfekt att använda innan Trälasyr.  

·       TRÄLASYR - för målning av träytor inomhus. Kan laseras i flera skikt och bildar en hård, matt yta. Lasyren bromsar träets gulning och motverkar genomslag av kvistar. 

·       OPERAVITT - en grundfärg skapad för Färgbygges Bivaxlasyr. Operavitt är högpigmenterad och mycket vit för att lysa igenom bivaxlasyrens transparenta skikt.